Heb je het gevoel dat je je gewicht niet onder controle hebt? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik leer je hoe je makkelijk en zonder constant honger te hebben of de hele dag in de sportschool te hoeven staan kunt afvallen en op gewicht blijft, terwijl je heerlijke vullende maaltijden eet.

De reden dat het veel mensen niet lukt om af te vallen en hun gewicht op de lange termijn onder controle houden is omdat ons gangbare voedingspatroon te veel koolhydraten bevat. Het word steeds duidelijker dat al onze pogingen om vet te vermijden veel problemen en verwarring hebben veroorzaakt. Niet alleen over hoe we zouden moeten afvallen, maar ook over wat nou echt gezond is.

Waar komt het op neer? Je lichaamsvet word vooral gestuurd door je hormonen, niet door hoeveel calorieën je eet. Uiteraard kun je niet afvallen als je te veel eet, maar waar het vooral om gaat is je lichaam de kans te geven zichzelf te reguleren. Het enige dat nodig is voor de meeste mensen met overgewicht is om het hormoon dat verantwoordelijk is voor het opslaan van lichaamsvet, insuline, onder controle te krijgen. Dat doe je door minder en minder vaak koolhydraten te eten. Dan zoekt het lichaam vanzelf zijn ideale gewicht. Zo krijg je grip terug op je eigen lijf en dat is een heerlijk gevoel.