In de afgelopen jaren heb ik heel veel ervaring en kennis oop het gebied van gezonde voeding, voedselallergieen, afvallen, diabetes en ketogeen eten.

In 2013 ontwikkelde ik het RealFood concept, eten met alleen zuivere en natuurlijke producten, met zo veel mogelijk lokaal geproduceerde ingrediënten. In 2015 was ik mede oprichter van een RealFood Restaurant en Kookstudio Andersom in Waalre. Hier heb ik, wekelijks, tientallen mensen gesproken die door middel van voeding allerlei lichamelijke en zelfs psychische klachten hadden opgelost. Veelal klachten waar ze al jaren me zaten en de reguliere gezondheidszorg hun niet mee kon helpen. Elke keer hoorde we hetzelfde verhaal. Hoe mensen met behulp van een paar boeken of websites van 'voedselgurus' en een beetje experimenteerde ontdekte wat voor hun werkte. Niet iedereen deed hetzelfde, maar er is wel een hele duidelijke lijn te vinden. Ten eerste aten ze allemaal RealFood. Zo weinig mogelijk bewerk voedsel uit pakjes of zakjes. Zo weinig mogelijk onnatuurlijke toevoegingen. De meeste mensen hadden gluten en granen laten vallen, of in ieder geval sterk verminderd en hadden op een of andere manier hun consumptie van suiker en geraffineerde koolhydraten beperkt. Niet alleen hielp dit bij een groot scala aan klachten, maar iedereen voelde zich beter, zaten weer lekker in hun vel en hadden veel meer energie. Veel mensen zeiden ook dat ze psychisch en emotioneel stabieler waren geworden. Helaas is het restaurant sinds begin 2017 gesloten.
Nu wil ik de kennis die ik heb opgedaan graag delen en gebruiken om mensen die kampen met overgewicht en de gevolgen van diabetes te helpen.

Ik neem je mee in de wondere wereld van Low-Carb, LCHF en ketogeen eten en laat je zien hoe je dit in het dagelijkse leven toepast. Ik help met recepten, dag een weekschema's, kom een kijkje nemen in je keuken, neem je mee om je opnieuw wegwijs te maken in de supermarkt, de wekelijke biologische markt in Eindhoven en natuurvoedingswinkels, en help je om te bepalen wat voor jouw, op dit moment, de ideale manier van eten is, zodat je uiteindelijk zelf verder kunt met deze manier van eten.

Voor de duidelijkheid: ik ben geen medicus. Ik ga niemand aanraden hoe ze hun ziektebeeld moeten aanpakken. Daar zijn vooruitstrevende artsen en diëtisten voor die daar voor zijn opgeleid. Wel kan ik je in contact brengen met artsen en gediplomeerde diëtisten die kennis hebben hiervan.